+31 (0) 6 50284215 a.zijlstra95@chello.nl

Welkom op de website van de Stichting Vrienden van St. Petersburg, Фонд Друзей Санкт-Петербурга

De Stichting “Vrienden van St. Petersburg” is in 2006 in Rotterdam, zusterstad van Sint Petersburg, opgericht. Zij heeft haar kantoor en de haar beschikbare ruimtes in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk op het Nevsky Prospekt 20, in het hart van bruisend Sint Petersburg. Voor haar activiteiten is de Stichting afhankelijk van inkomsten uit de door haar georganiseerde evenementen of dienst- verlening. Een klein deel is afkomstig van sponsors en donoren. Een toename van sponsor en donorinkomsten betekent voor onze Stichting een hechter financieel fundament voor het verwezenlijken van haar activiteiten.

De activiteiten van de Stichting zijn:

a. het bevorderen van economische, culturele, educatieve sociale en vriendschappelijke betrekkingen tussen enerzijds Sint Petersburg en omgeving en anderzijds Nederland. Hiervan kunnen individuele personen, bedrijven en andere organisaties gebruik maken.

b. het (mede) organiseren en leveren van bijdragen aan
economische-, culturele-, educatieve- en sociale evenementen en vriendschappelijke betrekkingen in zowel Nederland als in Sint Petersburg en omgeving.

c. het verrichten van verdere handelingen op het gebied van economische-, culturele- en sociale evenementen en
vriendschappelijke betrekkingen die hiermee in een ruim
verband staan of deze kunnen bevorderen.

Organisaties en/of bedrijven kunnen op de steun van de Stichting rekenen in St-Petersburg en het Leningrad Oblast. Belangrijk is te weten dat zij voor een nader te bepalen periode tegen een gunstig tarief van onze uitgebreide secretariële ondersteuning gebruik maken (voertalen: Nederlands, Engels en Russisch). Daarna behoort een vervolgondersteuning tot de mogelijkheden. Vanzelf- sprekend staan onze ruimten ter beschikking voor social meetings, vergaderingen, seminars, muziekoptredens en exposities. De Stichting kan daarbij desgewenst koffie, thee, borrel of een complete receptie met diner verzorgen.

Ook schilderijententoonstellingen, exposities, symposia en seminars op het gebied van onderwijs, Russische wetgeving en zakendoen, handelsbijeenkomsten, concerten, lezingen voor gespecialiseerde reisgroepen, boekpresentaties, muziekfestivals, optredens van musici en kunstenaars enzovoorts worden door de Stichting verzorgd.

De Stichting is geen toeristische organisatie, maar zij adviseert, ondersteunt en helpt bij de organisatie van exclusieve toeristische bezoeken, zoals van op Rusland gespecialiseerde reisorganisaties, scholieren/ studenten- uitwisseling, families die op zoek zijn naar hun familie- relaties in St. Petersburg, lustrumreizen en jaarclubs. Wij
kunnen voor begeleiding en rondleiding door een volledig bevoegde gids zorgen.

Giften aan de Stichting komen, vanwege de ANBI-status, in aanmerking voor belastingaftrek.

Klik hier voor een toelichting.

Activiteiten van de Stichting “Vrienden van St. Petersburg”

Het bestuur van de Stichting geeft in haar jaarverslagen een overzicht over
haar activiteiten in het desbetreffende jaar. U kunt de jaarverslagen
downloaden in Word.
2007: hier downloaden
2008: hier downloaden
2009: hier downloaden
2010: hier downloaden
2011: hier downloaden
2012: hier downloaden
2013: hier downloaden
2014: hier downloaden
2015 – 2018 op aanvraag verkrijgbaar

U kunt de financiële verslagen downloaden in Word.
2013: hier downloaden
2014 – 2018: hier downloaden

Voor 2019 geplande activiteiten in de voormalige Nederlandse Kerk, Nevsky Prospekt 20 te Sint Petersburg (behalve indien er expliciet een ander  adres wordt genoemd):

Permanent              Tentoonstelling De Nederlanders en hun Kerk in Sint-Petersburg, 1704-1927
2019 programma
16 – 30 april 2019 Tentoonstelling “Hollandse motieven” Tentoonstelling van de studenten, van de afdeling van de Interieur Academie van Stieglitz. Jonge kunstenaars maken grafische en ‘reliëf-achtige’ composities, gebaseerd op de ideeën en symbolen, die we typisch Nederlands noemen.
16 april 2019 Opening expositie: “Hollandse motieven”
 
6 – 10 mei 2019 Bezoek Holland Concertkoor olv. dirigent Nico Hovius
8 mei 2019
Concert “The armed man” in concertzaal Capella, door Holland concert koor olv. dirigent Nico Hovius.

De organisatie van al deze activiteiten kost veel geld. De Stichting kan  activiteiten alleen laten doorgaan met uw hulp !! Ondersteun onze projecten. Voor een toelichting: klik op de laatste zin (onder ANBI) op de Home-pagina.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Neem voor de
zekerheid altijd eerst contact op met de secretaris indien U op activiteiten
wilt reageren.