+31 (0) 6 50284215 a.zijlstra95@chello.nl
Selecteer een pagina

Activiteiten van de Stichting “Vrienden van St. Petersburg”

Het bestuur van de Stichting geeft in haar jaarverslagen een overzicht over
haar activiteiten in het desbetreffende jaar. U kunt de jaarverslagen
downloaden in Word.
2007: hier downloaden
2008: hier downloaden
2009: hier downloaden
2010: hier downloaden
2011: hier downloaden
2012: hier downloaden
2013: hier downloaden
2014: hier downloaden
2015 – 2018 op aanvraag verkrijgbaar

U kunt de financiële verslagen downloaden in Word.
2013: hier downloaden
2014 – 2018: hier downloaden
2016 – 2020: hier downloaden
2016 – 2020: als PDF document:

Voor 2019 geplande activiteiten in de voormalige Nederlandse Kerk, Nevsky Prospekt 20 te Sint Petersburg (behalve indien er expliciet een ander  adres wordt genoemd):

Permanent              Tentoonstelling De Nederlanders en hun Kerk in Sint-Petersburg, 1704-1927
   
2020 programma
18 februari 2020 20.00 uur Sponsoravond in de Kerkzaal, voor het orgel van Paasloo. Concert van de klassieke muziek – opera – oratorium – lied. Elena Syssojeva sopraan (Nederland). Elena Cornelisse – contratio (Nederland). Alina Evseeva – lyrische sopraan (Rusland). Ksenia Gerbek – mezzo sopraan (Rusland).Aria’s, romances, duetten, liederen vanm diverse componisten.
13 – 29 april 2020 Tentoonstelling “Licht” Katja Westerhoff (Schilderijen) en Hans van der Maarel (fotografie) exposeren in de grote kerkzaal van de Voormalige Nederlandse kerk. Het thema van de expositie is licht. Zij tonen licht in als zijn facetten. Opening op 13 april 2020. Om 18.00  uur. Nevsksi 20.
16 april 2019 18.00 uur. Opening van de tentoonstelling van :Larissa Achmadeeva. Het thema is: het buitenleven in Nederland, België, Luxemburg en Sint-Petersburg . Opening: 18.00 uur. Nevski 20.
   
16 april 2020 18.00 uur. Tijdens de opening van de tentoonstelling van Larissa Achmadeeva, is er een speciaal concertprogramma met solisten, prijswinnaars van internationale competities: Sergei Bogolubsky, tenor, Maria  Lakunina, sopraan (zij zingen een stuk uit opera’s: Donicetti, Vergi en Offenbach.
21 april 2020

19.00 uur. Concert in de tentoonstellingszaal. Theater “Pidvornaya Opera”, een stuk van opera “Gendel Acis en Galateya”. Met: Sergev Bogolubsky (Acis), Sofya Lickevich (Galateya),

De opera in de Barokstijl en is nog nooit in Rusland uitgevoerd.

27 april 2020

20.00 uur. Kerkzaal. Avond van de koormuziek. Het Koor van het theater La Scala Nobile (Nederland) onder leiding van Elena Cornelis –Sysoeva.

Muziek van: Verdi, Rossini, Tsaikovsky, Mozart, Vivaldi, Balakirev.

28 april 2020

20.00 uur Kerkzaal. Avond van de vocale  muziek. Solisten van theater La Scala Nobile onder leiding van Elena Cornelis –Sysoeva.

Programma: Rossini, Tsaikovski, Mozart, Donicetti, Belini.

29 april 2020 20.00 uur. Kerkzaal. Concert van de jonge talenten uit Nederland.15-jarige muzikanten: Kyra van der Woerd – viool, en Philip Karmanov – piano. Muziek van Russische en Nederlandse componisten uit verschillende perioden.
   
   
   
   
30 mei – 30 september 2020 Het  museum van de stichting is gesloten in verband  met  een verbouwing van de verdieping op de begane grond van bibliotheek V.V. Mayakovsky. Daarom ook vrijwel geen activiteiten.
   
september / oktober 2020 Opbouw en installatie van het Paasloo orgel op  het balkon van de voormalige  kerkzaal van de Nederlandse kerk.
   
oktober 2020 Ingebruikname van het Paasloo orgel. Met een feestelijke opening en een grandioos benefiet concert.

De organisatie van al deze activiteiten kost veel geld. De Stichting kan  activiteiten alleen laten doorgaan met uw hulp !! Ondersteun onze projecten. Voor een toelichting: klik op de laatste zin (onder ANBI) op de kolom rechts hiernaast.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Neem voor de
zekerheid altijd eerst contact op met de secretaris, indien U op activiteiten
wilt reageren.

Welkom op de website van de Stichting Vrienden van St. Petersburg, Фонд Друзей Санкт-Петербурга

De Stichting “Vrienden van St. Petersburg” is in 2006 in Rotterdam, zusterstad van Sint Petersburg, opgericht. Zij heeft haar kantoor en de haar beschikbare ruimtes in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk op het Nevsky Prospekt 20, in het hart van bruisend Sint Petersburg. Voor haar activiteiten is de Stichting afhankelijk van inkomsten uit de door haar georganiseerde evenementen of dienst- verlening. Een klein deel is afkomstig van sponsors en donoren. Een toename van sponsor en donorinkomsten betekent voor onze Stichting een hechter financieel fundament voor het verwezenlijken van haar activiteiten.

De activiteiten van de Stichting zijn:

a. het bevorderen van economische, culturele, educatieve sociale en vriendschappelijke betrekkingen tussen enerzijds Sint Petersburg en omgeving en anderzijds Nederland. Hiervan kunnen individuele personen, bedrijven en andere organisaties gebruik maken.

b. het (mede) organiseren en leveren van bijdragen aan
economische-, culturele-, educatieve- en sociale evenementen en vriendschappelijke betrekkingen in zowel Nederland als in Sint Petersburg en omgeving.

c. het verrichten van verdere handelingen op het gebied van economische-, culturele- en sociale evenementen en
vriendschappelijke betrekkingen die hiermee in een ruim
verband staan of deze kunnen bevorderen.

Organisaties en/of bedrijven kunnen op de steun van de Stichting rekenen in St-Petersburg en het Leningrad Oblast. Belangrijk is te weten dat zij voor een nader te bepalen periode tegen een gunstig tarief van onze uitgebreide secretariële ondersteuning gebruik maken (voertalen: Nederlands, Engels en Russisch). Daarna behoort een vervolgondersteuning tot de mogelijkheden. Vanzelf- sprekend staan onze ruimten ter beschikking voor social meetings, vergaderingen, seminars, muziekoptredens en exposities. De Stichting kan daarbij desgewenst koffie, thee, borrel of een complete receptie met diner verzorgen.

Ook schilderijententoonstellingen, exposities, symposia en seminars op het gebied van onderwijs, Russische wetgeving en zakendoen, handelsbijeenkomsten, concerten, lezingen voor gespecialiseerde reisgroepen, boekpresentaties, muziekfestivals, optredens van musici en kunstenaars enzovoorts worden door de Stichting verzorgd.

De Stichting is geen toeristische organisatie, maar zij adviseert, ondersteunt en helpt bij de organisatie van exclusieve toeristische bezoeken, zoals van op Rusland gespecialiseerde reisorganisaties, scholieren/ studenten- uitwisseling, families die op zoek zijn naar hun familie- relaties in St. Petersburg, lustrumreizen en jaarclubs. Wij
kunnen voor begeleiding en rondleiding door een volledig bevoegde gids zorgen.

Giften aan de Stichting komen, vanwege de ANBI-status, in aanmerking voor belastingaftrek.

Klik hier voor een toelichting op de ANBI regeling

.